Община на 2016 г. за морски туризъм

Резултати за: ОБЩИНА НА 2016 Г. ЗА МОРСКИ ТУРИЗЪМ

Научете повече за общината

Община Варна

Като утвърдена морска туристическа дестинация Варна предлага разнороден и уникален туристически продукт, включващ всички основни туристически услуги като хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска и турагентска дейност, добре развити и достъпни  транспортни връзки до забележителностите в града и извън него. Варна предлага и огромно многообразие от допълнителни туристически услуги, като: местни атракции, свързани с културно-историческото наследство, архитектурата, природата и бита на региона; атрактивни културни събития – специално организирани за туристите прояви (панаири, изложби, конгреси, състезания, фестивали и др.). В общината са осигурени условия за качествено обслужване на туристите и на тяхната информираност – на разположение на туристите през летния сезон са 3 туристически информационни центъра, които предлагат допълнителна услуга – три часови безплатни пешеходни обиколки из забележителностите на Варна за индивидуални туристи. Внедрени са съвременни иновативни информационни и комуникационни форми на разпространение на туристическите  продукти и услуги, монтирани матрични QR баркодове по основните забележителности, паметници, културни институции и др., което обогатява  предлагания туристически  продукт  и допринася за задоволяване на потребностите на туристите от допълнителна информация за общината. Посетителите могат да използват мобилно предложение Visit Varna с мобилна версия с богат набор от туристическа информация с препратки към сайтовете на общината и осигуряване на бърз и лесен достъп до информация, свързана с града и лесното придвижване и ориентация в него, както и бързото откриване на различни обекти и забележителности. Тук се намира единственият в страната Делфинариум. Общината предлага също: балнео и спа лечение, дентални услуги на високо професионално ниво, центрове за красота и възстановяване; спортен, бизнес и конгресен туризъм. Могат да се практикуват различни видове хоби и спорт: голф, езда, гмуркане, еко маршрути и пътеки, винен и гурме туризъм, шопинг и др. видове развлечения.

Повече може да научите тук: http://www.varna.bg/

Община Каварна

Община Каварна се утвърди като нова и атрак­тивна туристическа дестинация. На територията й се оформиха три курортни зони – Икантълъка, курортна зона – Каварна и Русалка. Значително се увеличи легловата база, както и предлаганите ту­ристически услуги. Подобри се инфраструктурата до туристическите обекти, създадоха се и нови еко пътеки, разработиха се нови маршрути. Всичко това доведе до нарастване на туристопотока, особено на индивидуалните турис­ти. Основната причина за това са мероприятията, които се организират не само по време на актив­ния туристически сезон, но и преди, и след него. Крайбрежната ивица и естествените морски зали­ви са идеална възможност за развитие на яхтен туризъм. Живописното каварненско крайбрежие се разстила по протежение на 42 км с обща площ на плажовете от 74 000 кв.м., с обособени малки естествени плажове, които допринасят за спо­койната почивка на туристите през активния ле­тен сезон. Районът разполага с богат потенциал за развитието на: морски и ваканционен туризъм в морска зона – Каварна, местността Икантълъка, голф комплекс „Тракийски скали” и Ваканционно селище „Русалка”; селски туризъм – в селата Българево, Камен бряг, Топола и Божурец; научно-опознавателен туризъм в природо-архео­логическите резервати „Яйлата” и „Калиакра”; културен туризъм – градски Исторически музей – Каварна, експозиция „Добруджа и морето”, Етнографски ком­плекс, Художествена галерия, нос Чиракман; конгресен тури­зъм. Има възможности още за велотуризъм; пещерен туризъм; екотуризъм и специализиран туризъм – наблюдение и фото­графиране на птици и растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води. В общината са създадени и първите за страната мидени ферми в местността Дълбока и нос Чиракман. И още няколко причини да изберете Каварна: девствена при­рода, средиземноморски климат, колоритни народни обичаи и празници, вкусна местна кухня и единствен по рода си рибен и миден фест, богат културен календар, рок сцена на световни знаменитости, близост до морските курорти на България и Ру­мъния, първите в тази част на света голф селища и игрища и най-вече незабравимо гостоприемство.

Повече може да научите на: http://www.kavarna.bg/

Община Приморско

Туризмът е водещ отрасъл в община Приморско. Двата курортни града –  Приморско и Китен, разполагат с над 60000 легла в хотели, мотели, семейни пансиони, къмпинги, почивни станции, къщи и самостоятелни стаи. С над 2000 места са заведенията за хранене и развлечения. Добре развити са и транспортните услуги. Голямо е разнообразието от  допълнителни  туристически  услуги, които се предлагат на  територията  на община  Приморско от  плажни  и спортни  услуги като:  наемане  на чадъри  и  шезлонги, водни  колела, сърф, джетове, анимация  на плажа. Общината може да предложи всичко това, но и посещение на културно-исторически  обекти  и  еко пътеки. През  летния  туристически  сезон  се провеждат  редица фолклорни фестивали и  спортни  мероприятия. Регистрирани на територията на общината са:1500обекта за настаняване, 500-обекта за хранене. Освен слънце, пясък и море на туристите се предлагат много допълнителни атракции: Аква парк, делта планер, разходка с яхта и яхт пикник, водни ски, уиндсърф, джет, паракрафт, кайт сърф регата луна парк. Любителите на силните преживявания могат да изживеят най-щастливите си мигове с любими хора под вода в единственият по рода си православен подводен параклис ”Св. Николай Чудотворец”. Особено привлекателни за посещения са Тракийското скално светилище Беглик таш, намиращо се на 4 км. от Приморско, Историческият музей в Приморско, Крепостната стена Урдовиза в Китен, Музеят на Морското дъно в Китен, Музейната експозиция Българската Ясна Поляна, посветена на живата на Лев Толстой. Допълнителна атракция е разходката с лодка по р. Ропотамо, която дава възможност на туристите  да се докоснат до чистата и непокътната природа и да се насладят на нейната флора и фауна. Любителите на селския туризъм могат да направят сафари с джипове и пикник в странджанските села на Община Приморско – Ясна Поляна, Веселие, Ново Паничарево и  Писменово, където е изграден посетителски център за традиционни занаяти.

Повече може да научите тук: www.primorsko.bg

Община Царево

Основен туристически продукт в община Царево е морският рекреативен туризъм. В селищата, които са разположени по Черноморското крайбрежие, този вид туризъм може да се съчетае и с културен и познавателен туризъм на база на богатото културно-историческо наследство, което е съхранено тук. Перспективен е и яхтеният туризъм, с възможности за развитието му в гр. Царево и гр. Ахтопол. В района на Природен Парк “Странджа” основни видове туризъм са екотуризмът и селският туризъм. Предлагат се и туристически атракции за туристи от Черноморието във вътрешността на общината. Перспективни за района са също така риболовен (спортен и подводен риболов) и ловен туризъм. Община Царево предлага интересни и разнообразни културни събития за своите жители и гости на общината. Провеждат се множество фестивали с национално и международно участие. Жителите и гостите на най-южната морска община имат възможността да присъстват на редица концерти, включени в  богатата лятна културна програма, организирана от Община Царево. Ежегодно на 3 юни в с. Българи, община Царево се провеждат Нестинарски игри в автентичния им вид – ритуали, свързани с почитането на „Св. Св. Константин и Елена”. От 2009 г. Нестинарството, което произлиза от този регион, е прието като нематериално световно културно наследство от ЮНЕСКО.

Повече може да научите тук: http://www.tzarevo.net/